2010. december 18.

Sáfrányos keksz

Imádom a sáfrány ízét és mindig új receptek után kutatok. Most is sikerült rábukkani egyre, melyet meg is csináltam.
Hozzávalók:

20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
1-2 g sáfrány
30-35 dkg iszt
csipet só


Az elkészítése a következő: felolvasztottam a vajat, hozzáadtam a csipet sót, cukrot, tojást, vaníliás cukrot, a sáfrányt és végül annyi lisztet, hogy elváljon az edény falától. Utána fél órára a hűtőbe tettem pihentetni, majd onnan kivéve kb. 2-3 mm vastagra kinyújtottam, és kiszúrkodtam belőle a kedvenc formákat, majd előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöttem.
Fémdobozban tárolva sokáig friss marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése