2011. április 2.

Medvehagymás pogácsa

Végre-végre itt a medvehagyma szezonja. Évek óta figyeljük az erdőt, mikor lehet már szedni.
Ez a szombat is a hagyma szedésével kezdődött.
Majd a pogácsakészítéssel folyatatódott.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 tojás
25 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 csokor medvehagyma
a tetejére reszelt sajt (elhagyható)

Az elkészítése sem bonyolult: az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos tejjel a szokott módon felfuttatom, majd hozzáadom a lisztes-vajas-tojásos-tejes keverékemhez. Közben a medvehagymát felaprítom és hozzádolgozom. A tésztát 1 órára a hűtőbe teszem pihentetni, majd kinyújtom kb. 1 cm vastagra, kiaszaggatom belőle a pogácsákat, sütőpapírral kibélelet tepsibe teszem, tetejét megszórom reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 C-on 25-30 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése