2011. május 20.

Lucfenyős keksz

Egy alaszkai honlapon olvastam ezt a receptet, és mivel benne voltam a fenyőhajtások szedésébe, gondoltam ezt nekem is ki kell próbálnom, bár az eredeti receptet kicsit átalakítottam.

Hozzávalók:

1/4 csésze friss fenyőhajtás
1/4 csésze cukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 csomag sütőpor


Elkészítés: a friss fenyőhajtásokat összeaprítottam és ezt kevertem bele a tésztába. Linzertészta állagú tésztát kaptam,majd kisebb golyókat formáltam belőle, belapítottam és sütőpapírral kibélelet tepsire tettem, majd előmelegített sütőben 180 C-on 15-20 perc alatt megsütöttem. A magyar ízvilág számára kissé furcsa, de nagyon finom kekszet kaptam. Érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése