Imádjuk a csirkemellet, hamar készen van, s ez pláne fontos, ha sietős a dolgunk. Bármikor elő lehet készíteni, amíg a hűtőben áll, addig is pácolódik, de csomagolás után is rögtön lehet sütni, akkor is jól kijönnek az ízek.
50 dkg csirkemáj
vegeta
só
bors
fokhagyma
házi zsíralufólia
Az alufóliából egy tálcányi darabot letépek, a közepét téglalap alakban megkenem házi zsírral, ezt a kanál hátuljával célszerű, mert így nem szakad el az alufólia, majd megszórom vegetával és sóval, utána ráteszem a csirkemájakat, kb. az 1/3-át a fenti mennyiségnek, fokhagymát és borsot őrölök rá és úgy összecsomagolom, hogy a zsír ne follyon ki belőle,így az egész batyuszerűen néz ki.
A fenti csirke mennyiségéből 3 adag szokott lenni.
Fogok egy serpenyőt, ráteszem a gázra, nem kell se kiolajozni, sem semmit, majd beleteszem az alufóliás batyukat és a csirkemájak nagyságától függően, közepes lángon 10-15 perc alatt megsütöm, tányérra kitszem, kibontogatom, közben sütöm a következő adagot.
Csak kenyérrel esszük, kimártogatva a fóliában összegyűlt fűszeres zsírt.
Ja, amellett, hogy nagyon finom és gyorsan elkészíthető, nem kell mosogatni és nincs olajszag a lakásban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése