2010. november 28.

Csirkemáj alufóliában

Imádjuk a csirkemellet, hamar készen van, s ez pláne fontos, ha sietős a dolgunk. Bármikor elő lehet készíteni, amíg a hűtőben áll, addig is pácolódik, de csomagolás után is rögtön lehet sütni, akkor is jól kijönnek az ízek.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
vegeta
bors
fokhagyma
házi zsír
alufólia


Az alufóliából egy tálcányi darabot letépek, a közepét téglalap alakban megkenem házi zsírral, ezt a kanál hátuljával célszerű, mert így nem szakad el az alufólia, majd megszórom vegetával és sóval, utána ráteszem a csirkemájakat, kb. az 1/3-át a fenti mennyiségnek, fokhagymát és borsot őrölök rá és úgy összecsomagolom, hogy a zsír ne follyon ki belőle,így az egész batyuszerűen néz ki.
A fenti csirke mennyiségéből 3 adag szokott lenni.
Fogok egy serpenyőt, ráteszem a gázra, nem kell se kiolajozni, sem semmit, majd beleteszem az alufóliás batyukat és a csirkemájak nagyságától függően, közepes lángon 10-15 perc alatt megsütöm, tányérra kitszem, kibontogatom, közben sütöm a következő adagot.
Csak kenyérrel esszük, kimártogatva a fóliában összegyűlt fűszeres zsírt.
Ja, amellett, hogy nagyon finom és gyorsan elkészíthető, nem kell mosogatni és nincs olajszag a lakásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése