2011. május 29.

Eperleves mentával (főzés nélkül, hidegen tálalva)

Imádom az epret. a levest is. De 30 C-ba nincs kedvem a tűzhely mellett álldogálni. Így született meg a hideg eperleves ötlete.

Hozzávalók:

50 dkg eper
5 dl epres joghurt
2 dl tejszín
5-6 db friss mentalevél
(ízlés szerint porcukor, ha valakinek nem elég édes)

Elkészítés: az epreket megmosom, a száraikat leszedem és a fele mennyiséget 4-5 mentalevél társaságában összeturmixolom. Hozzáadom a joghurtot és a tejszínt, majd alaposan összekeverem. A maradék epreket feldarabolom és úgy teszem bele a levesbe. Hűtőbe teszem és tálaláskor egy kis tejszínhabot nyomok rá ráadásként, majd egy egész eperszemmel és friss mentalevéllel díszítem.
Nagyon finom, egészséges és egyszerűen elkészíthető leves lett.

2 megjegyzés: