Imádom az epret. a levest is. De 30 C-ba nincs kedvem a tűzhely mellett álldogálni. Így született meg a hideg eperleves ötlete.
Hozzávalók:
50 dkg eper
5 dl epres joghurt
2 dl tejszín
5-6 db friss mentalevél
(ízlés szerint porcukor, ha valakinek nem elég édes)
(ízlés szerint porcukor, ha valakinek nem elég édes)
Elkészítés: az epreket megmosom, a száraikat leszedem és a fele mennyiséget 4-5 mentalevél társaságában összeturmixolom. Hozzáadom a joghurtot és a tejszínt, majd alaposan összekeverem. A maradék epreket feldarabolom és úgy teszem bele a levesbe. Hűtőbe teszem és tálaláskor egy kis tejszínhabot nyomok rá ráadásként, majd egy egész eperszemmel és friss mentalevéllel díszítem.
Nagyon finom, egészséges és egyszerűen elkészíthető leves lett.
Nagyon guszta, biztos finom is!
VálaszTörlésFinom, kipróbáltuk málnával, úgy is nagyon finom lett:-))
VálaszTörlés