2010. november 9.

Meggyes pite

Kata szomszédasszonyom kívánságára készült ez a meggyes pite. Végtelenül egyszerű az elkészítése, hamar össze lehet állítani a tésztáját, időt csak a meggymagozás vesz el.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 fél citrom reszelt héja
1 üveg meggybefőtt


Az elkészítés a következő: a tojást kikeverem a cukorral, a vajjal és a citrom reszelt héjával, majd hozzáadom a liszttel elkevert sütőport. Ha a liszt kevésnek bizonyul, akkor csak annyit teszek hozzá, míg keveréskor a tészta elválik az edény falától. Meglehetősen zsíros tésztát kaptam. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetem a tésztát, rászórom a kimagozott meggyszemeket, és betolom az előmelegített sütőbe. Közepes lángon 25-30 perc alatt megsütöm. Tálaláskor egy kis porcukrot teszek a tetejére díszítésként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése