2010. november 9.

Zsemi tésztasalátája

Szeretem a tésztasalátát, mert gyorsan elkészül, és ha valaki váratlanul betoppan, akkor is hamar az asztalra kerülhet.
Sokféleképpen el szoktam készíteni, de a salátaöntet mindig ugyanaz a családi "titkos" recept.

Belevalók:

20 dkg trikolor tészta megfőzve
1 doboz kukoricakonzerv
10 dkg csirkemell sonka
25 dkg kockázott szalonna, divatosabb nevén bacon
1 kaliforniai paprika kicsumázva és feldarabolva
10 db ecetes uborka felszeletelve
frissen őrölt bors


A salátaöntethez:

1 kis poharas (175g) tejföl
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál szója szósz
1 teáskanál Worchestershire-szósz
2 evőkanál olivaolaj vagy tökmagolaj

Amíg sós vízben megfőzöm a tésztát, elkészítem az öntetemet és belekeverem a sonkát, szalonnát, kukoricát, paprikát és az uborkát. Ha a tészta "al dente", akkor leszűröm, majd szintén az öntethez keverem. Salátaágyon tálalva igen mutatós, és igen kiadós ebéd lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése