Szeretem a tésztasalátát, mert gyorsan elkészül, és ha valaki váratlanul betoppan, akkor is hamar az asztalra kerülhet.
Sokféleképpen el szoktam készíteni, de a salátaöntet mindig ugyanaz a családi "titkos" recept.
Belevalók:
1 doboz kukoricakonzerv
10 dkg csirkemell sonka25 dkg kockázott szalonna, divatosabb nevén bacon
1 kaliforniai paprika kicsumázva és feldarabolva
10 db ecetes uborka felszeletelve
frissen őrölt borsA salátaöntethez:
1 kis poharas (175g) tejföl
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé1 teáskanál szója szósz
1 teáskanál Worchestershire-szósz
2 evőkanál olivaolaj vagy tökmagolaj
Amíg sós vízben megfőzöm a tésztát, elkészítem az öntetemet és belekeverem a sonkát, szalonnát, kukoricát, paprikát és az uborkát. Ha a tészta "al dente", akkor leszűröm, majd szintén az öntethez keverem. Salátaágyon tálalva igen mutatós, és igen kiadós ebéd lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése