2011. április 23.

Sörös pörkölt tésztával

Attila nagy kedvence ez az étel, ha lehetne minden nap ezt enne...

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
3 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl világos sör
5-6 babérlevél
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál szegfűbors
1 teáskanál só
2-3 evőkanál étolaj

Elkészítés: a húst felkockázom. A vöröshagymát megpucolom, összeturmixolom, majd kuktába teszem és kb. 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítom. Majd ráteszem a felkockázott húst, és addig kevergetem, míg a húsfehér színű nem lesz. Utána felöntöm sörrel, és hozzáadom a fűszereket is. Addig kevergetem, míg a sör habja le nem megy. Akkor ráteszem a kukta tetejét és forrástól számítva 45-50 perc alatt megfőzöm.
Gnocchival vagy főtt tésztával tálalom.
Nagyon finom, az alkohol kifő belőle de a hús átveszi a fűszerek és a sör ízét. Egyszerű, mégis valami más, mint a megszokott magyar pörkölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése