2011. február 26.

Sörzsemle tökmaggal

Vacsorára készült el ez a zsemle, mely nagyon laktató.

Hozzávalók:

25 dkg fehér tönköly kenyérliszt
15 dkg rozsliszt
25 dkg búzaliszt
3,5 dkg élesztő
4 kanál langyos víz
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 kanál puha vaj
4 dl langyos vilégos sör
10 dkg hántolt tökmag

tökmagolaj


Elkészítés:

Az élesztőt összekeverem a 4 kanál langyos vizzel és a cukorral, 15 percet hagyom állni, majd hozzáöntöm a tálban összekevert liszthez, hozzáadom a sót és a vajat, legvégül a tökmagot és a sört. Alaposan összedolgozom, elég kemény állagú, kissé ragacsos tészta lesz. Fél órát pihentetem, majd tetszés szerinti nagyságú zsemléket készítek, melyeket sütőpapírral kibéllet trpsire teszek, nem túl közel egymáshoz. A tetejület megkenem tökmagolajjal és még egyszer fél órát pihentetem, ezalatt szépen megdagadnak. Előmelegített sütőben, 175-180 C-on 25-30 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése