2011. február 26.

Fánk, egyszerűen

A farsangi szezonban igazán kihagyhatatlan a fánk. De én nem szeretek sokat bajlódni vele, mint a kelttésztás szalagos fánkkal, szerencsére találtam egy egyszerűbb megoldást is, ez pedig az amerikai fánk.

Hozzávalók:

2 tojás
1 kis pohár kefír vagy tejföl
2 evőkanálorcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
13 csapott evőkanál liszt
1/2 citrom reszelt héja

baracklekvár


Elkészítés:
Összekeverem az alapanyagokat, jó sűrű állagú tészta lesz. Majd 10-15 percet hagyom csak állni. Eközben lábasban olajat melegítek, kis tésztát pöttyentek bele és megnézem milyen forró. Ha elég meleg az olaj, akkor evőkanállal kanalazom bele a tésztát, majd úgy ahogyan a más jellegű fánkokat szokás ezt is mind a két oldalán megsütöm. Jellemzően gömb alkú lesz a végén. Kiszedem a lábasból, lecsepegtetem róla a felesleges olajat és már tálalhatom is. Baracklekvárral, vagy fahéjas porcukorral, kinek mi esik jól. Nagyon finom, állagra tömörebb, mint a hagyományos fánk, de ízében sokkal teltebb.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése