2011. február 26.

Pannukakku, magyarul tepsis palacsinta

Imádom a palacsintát, de nagyon ritkán csinálok, mert nem szeretek órákat eltölteni palacsintasütővel a kezemben a tűzhely előtt. Ráadásul nincs az a mennyiség ami elég volna a családnak. Sokáig túrtam a netet, mig rábukkantam, hogy a finnek már megtalálták a problémámra a megoldást. Náluk ugyanis tepsibe készül a palacsinta.

Hozzávalók:

3 tojás
3 dl liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
6 dl tej
2 evőkanál vaj
1/2 citrom reszelt héja


sütés után

fahéjas porcukorral tálalva












Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy nagy tálban csomómentesen összekeverem, sűrű palacsintatészta lesz belőle, majd 30 percre a hűtőbe teszem pihenni. Utána fogok, egy közepes méretű tepsit, kibélelem sütőpapírral úgy, hogy a szélein is legyen papír, majd beleöntötm a palacsintatésztát és előmelegített, forró (kb. 200 C) sütőbe teszem és 30-40 perc alatt megsütöm. Időnként ránézek, akkor jó, amikor a tésztában a sütéskor halmok keletkeznek és szép barnás színt nem kapnak. a sütőből kivéve feldarabolom és ugyanúgy, mint a palacsintát gyümölcslekvárral vagy fahéjas porcukorral tálalom.
Rettentően finom, nem tudtam betelni az ízével, azt hiszem holanp is ez lesz az ebéd utáni desszert :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése