Egy kis tészta és a szokásos fasírtunkat már fel is dobtuk egy kicsit.
50 dkg darált hús
1 tojás
20 dkg gomba
petrezselyem
só
50 dkg liszt
1 kocka élesztő (5 dkg)
1 dl tej
15 dkg vaj
1 teáskanál só
csipet cukor
2 tojás
Elkészítés:
Először a tésztát készítem el. A szokástól eltérően az élesztőt nem futtatom fel, hanem belemorzsolom a tésztába, a cukorral és a langyos tejjel együtt, így gyúrom össze. Majd 30 percet hagyom állni. Amíg kel, addig összekeverem a darált húst a tojással és a sóval, meghámozom és feldarabolom a gombát és felaprítom a petrezselymet. Gombával szaporítottam a húst, de van amikor morzsolt kukoricát vagy egyszerűen csak főtt egész tojást teszek bele, mikor milyen kedvem van. Közben a kelesztett tésztát téglalap alakúra nyújtom, a közepére rákanalazom a húst és szorosan feltekerem. A két végét visszahajtom és a tepsibe már a tésztaszélekkel lefelé teszem bele. Így nem fog szétnyilni. A tetejét villával megszúrkálom, hogy a tésztában, sütés közben keletkező légnemű anyagok szabadon távozhassanak, majd megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt mesütöm. A tészta szép sárga színt kap és közben a hús is átsül.
Krumplipürével vagy rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése