Kislányom nagyon szereti a túrógombócot, minden nap csak ezt enné :-) Így körbenéztem, hol találhatnék egy egyszerűbben elkészíthetőt, mint a szokásos gyúrós-kifőzős módszernél. Találtam is, leegyszerűsítettem, így született meg a saját változatom.
45 dkg túró
10 dkg cukor
2 tojás
1 citrom leve és héja
1 evőkanál vaníliás cukor
15-17 dkg búzadara
A tejfölös öntethez:
1 kis dobozos (175 g) tejföl
1 tojás
2 evőkanál porcukor
Elkészítése: a túrót összekeverem a többi hozzávalóval, 15-20 percet állni hagyom, ezalatt a búzadara megszívja magát a túró levével. Gombócokat formálok belőle, majd tűzálló jénai tálba teszem. (nem kenem ki semmivel az alját) Utána elkészítem az öntetet, melyet nagyon lágyra keverek és ráöntöm a gombócok tetejére. Előmelegített sütőben takarékon, kb. fél óra alatt készre sütöm. akkor jó, ha a teteje egy kicsit megpirul.
Melegen, porcukorral megszórva a tetején tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése