Már tavaly szerettem volna kipróbálni az orgona szörpöt, de egy kicsit lekéstem róla. Így idén korábban álltam neki figyelni az orgonabokrot.
Hozzávalók:
20 orgonavirág-fej
1 citrom felszeletelve
1 l víz
1 kg cukor
1/2 tasak Haas szörp-tartósító
Az orgonavirágokat lábasban a vízbe beáztattam, majd rátettem a citromkarikákat. Egy napig hagytam ázni, majd a következő nap a virágokat kidobtam, a citromokat kinyomkodtam, majd az egészet egy másik lábasba átszűrtem. a víz halvány lilás színű lett. Hozzáadtam a cukrot és a tartósítószert, majd takarék lángon felforraltam. Forrás után még 10 percig zubogtattam. Kihűlés után üvegekbe töltöttem és lezártam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése