2014. december 21.

Almás táska a szendvicssütőből

Nemrég kaptam egy szendvicssütőt, de szeretném többféleképpen is hasznosítani. Ezért nem maradtam meg a hagyományos sós szendvicseknél, hanem kutakodtam valami édesség után is. Az eredeti receptet leegyszerűsítettem, így készült el a saját változatom.

Hozzávalók:
1 csomag (275g) leveles tészta
1 közepes méretű alma
3 evőkanál csokis vagy vaníliás pudingpor
5-6 evőkanál cukor
2 csipet őrölt fahéj
1/2 citrom leve (elhagyható)

olvasztott vaj
porcukor






Elkészítés: a leveles tésztát kitekertem, majd 8 egyenlő négyzetre osztottam. Az almát héjával együtt lereszeltem, lábasba tettem, hozzáadtam a pudingport, cukrot, fahéjt és citromlevet, majd folyamatos kevergetés mellett összefőztem. Az így elkészült tölteléket 4 négyzetre szétosztottam, majd az üresen maradt négyzetekkel befedtem. Széleit ujjal összenyomkodtam, így sütés közben sem folyik ki az alma leve. Mindkét oldalukat megkentem olvasztott vajjal és szendvicssütőben 10 perc alatt készre sütöttem. Összesen 8 háromszög lett belőle, amiket meghintettem porcukorral. Melegen vagy hidegen, csokis vagy vaníliás pudingporral elkészítve egyaránt nagyon finom. Gyorsan elkészíthető akár reggelire vagy vacsorára is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése