Végtelenül egyszerű ám mégis sokfajta gyümölccsel variálható a piskótatészta. Ebből következik most, a cseresznyés változat.
5 tojás
5 dl cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl étolaj
2 dl víz
1 csomag sütőpor
5 dl liszt
25-30 dkg cseresznye kimagozva
Elkészítés: a tojásokat felverem a cukorral, majd hozzáadom az étolajat, a vizet belereszelem a citrom héját, majd legvégül a sütőporral elkevert lisztet is. Felesleges a tojásokat szétválasztani és külön külön kikeverni, a végeredmény ugyan az marad. A keverékemet sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd rászóróm a megmosott, kimagozott cseresznyét és előmelegített sütőben 200 C-on 10-15 percig, majd utána takarék lángon még 20-25 perc alatt készre sütöm. Tepsiben hagyom kihűlni, majd felszeletelem és a tetejét porcukorral meghintve kínálom.
A cseresznye helyettesíthető meggyel, szilvával vagy bármilyen más bogyós gyümölccsel, a végeredmény mindenképpen rendkívül finom lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése