2012. szeptember 21.

Kukoricás kifli

Szeretem a házi péksüteményeket. És szeretek különféle lisztekkel kísérletezni is, így született meg ez a kifli is.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg kukoricaliszt
45-50 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
5 evőkanál oliva olaj
2 dl langyos víz
1,5 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő

A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj

A lekenéshez:
1 tojás felverve


Elkészítés: az élesztőt a szokott módon felfuttatom, majd hozzákeverem a többi alapanyaghoz. Alaposan összedolgozom, majd 30 percig kelesztem. Kelesztés után 2 részre osztom a tésztát, és egyenként kör alakúra kinyújtom  őket. Az egyik körtészta tetejét megkenem az olvasztott vajjal, majd ráborítom a másik tésztakört. Pizzavágóval 8 részre osztom és a kapott háromszögeket feltekerem, sütőpapírral kibélelt tepsire teszem. a tetejüket megkenem a felvert tojással, díszítésként megszórom kukoricadarával, vagy sajttal, de ez elhagyható. Előmelegített sütőben, 180 C-on 25-30 perc alatt aranysárgára sütöm. 
Nagyon finom, ízletes kifli lett belőle és még másnap is ehető, nem száradt ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése