2012. október 9.

Castagnaccio

Különleges receptre bukkantam, gondoltam én is kipróbálom. Magyarországon ritkán lehet ilyen különlegességnek számító alapanyagot találni, és ha nehezen is, de sikerült.

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyeliszt
3 dl víz
2 evőkanál rozmaringos olaj
3 evőkanál oliva olaj
1 marék jumbó mazsola
1 marék fenyőmag
pár szál friss rozmaring

Elkészítés: A mazsolát langyos vízbe áztattam, hogy megpuhuljon. Míg állt, a gesztenyelisztet összekevertem a rozmaringos és a sima oliva olajjal és a vízzel. Sűrű massza lesz belőle, és nem is áll  össze, darabos marad.
Oliva olajjal kikentem a pitesütő formát és belekanalaztam a masszámat,majd szépen elegyengettem benne és 20 percet állni hagytam. Utána a mazsoláról leöntöttem a vizet és rászórtam a massza tetejére, mint ahogyan a fenyőmagot is. Rátettem még a rozmaring ágakat is és előmelegített sütőben 180 C-on 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom, édes - rozmaringos, a magyar száj ízének meglehetősen szokatlan íze lett.
Mégis, érdemes kipróbálni, igaz, a gesztenyelisztet arany árba mérik.

Gesztenyeliszt: sült vagy főtt, meghámozott és kiszárított gesztenye finomra őrölve. A termés minőségétől függően önmagában édes, ezért nem kell a tésztába cukor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése