Ezt a receptet az egyik újságban találtam és mivel egészen egyszerű, de mégis különleges, így rögtön ki is próbáltam.
3 közepes méretű birsalma vagy birskörte
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mikkáskanál őrölt szegfűszeg
1 citrom kifacsart leve
2 dl főzőtejszin
2 evőkanál liszt
Elkészítés: a birseket meghámoztam, kiszedtem a magházát és felkockáztam. Lábasba tettem és annyi vizzel engedtem fel, amennyi éppen ellepte. Hozzáadtam a citromlevet, a cukrot és a fűszereket, majd addig főztem, amíg a birskockák meg nem puhultak. Utána összeturmixoltam, majd besűrítettem a tejszinbe elkevert liszttel. Még melegen tálaltam, egy csipet őrölt fahéjjal a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése