Mivel szilvaszezon van, régóta kívántam már a szilvamártást. Tavaly is csináltam már, de az idén már gondoltam megosztom másokkal is.
Hozzávalók a sűlt húshoz:
4 szelet sertés comb
só
bors
Hozzávalók a szilvamártáshoz:
50 dkg szilva
1 dl vörösbor
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
3 késhegynyi őrölt fahéj
ízlés szerint cukor
Hozzávalók a burgonyapüréhez:
burgonya
só
vaj
Elkészítés: a húst besóztam, megborsoztam és olajban kisütöttem. A burgonyát meghámoztam, felkockáztam majd sós vízben megfőztem. Összetörtem, majd hozzáadtam a vajat. A mártáshoz a szilvát megmostam, kimagoztam, majd összeturmixoltam. Lábasba tettem, hozzáadtam a vörös bort és a fűszereket, végül annyi cukrot, amennyit a kissé savanykás szilvát édesebbé tette. Összefőztem, kicsit besűrítettem és már tálaltam is.
Nagyon finom ebédünk lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése