2011. augusztus 11.

Fahéjas szilvalekvár

Folyamatosan érik a szilva is, amit nagyon szeretek és rendkívül jó a hatása székrekedés ellen is.
Nem is volt kérdés, ebből is fogok lekvárt főzni.


Hozzávalók:

1,2 kg szilva
1 csomag befőzőcukor extra 2:1
3 mokkáskanál fahéj

Elkészítés: a szilvákat megmostam, kimagoztam, felkockáztam,majdösszeturmixoltam. Lábasba tettem, hozzáadtam a fahéjt és a befőzőcukrot, majd felforraltam. Forrás után még 10 percet hagytam bugyogni, majd még melegen üvegekbe töltöttem, amit lezártam és 5 percre fejtetőre állítottam. Hagytam kihűlni, majd másnap felsorakoztattam őket a kamra polcaira.
Remek, nagyon jó ízű lekvár lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése