2016. március 4.

Cuccidatti vagy Buccellati, szicíliai datolyás süti

Régóta szemeztem ezzel a recepttel, de eddig valahogy nem volt kedvem kipróbálni. Karácsony után viszont rengeteg datolya megmaradt, így eszembe jutott ez az olasz recept.

Hozzávalók a tésztához:

2 1/2 csésze liszt
10 dkg vaj
1/2 csésze cukor
1/2 teáskanál só
2 tojás
1 tasak sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
1/4 csésze tej


A töltelékhez:

10 dkg kimagozott, felkockázott datolya
10 dkg aszalt füge feldarabolva
5 dkg mazsola (vörös áfonya)
5 dkg kandírozott citrom és narancs
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál fahéj


A kenéshez:

2 evőkanál tej
1 evőkanál méz


Elkészítés: először a tésztát kevertem össze, majd 1 órára a hűtőben pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket. Mivel nem volt itthon füge, így e datolyából, a kandírozott gyümölcsökből és a mazsolát helyettesítendő vörös áfonyából tettem bele többet. Pihentetés után a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtottam, majd köröket szaggattam ki belőle. A körök közepébe hosszan beletettem a tölteléket, majd a körök két oldalát ráhajtottam. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, majd a tetejüket megkentem a tejes mézes keverékkel. Előmelegített sütőben 180 C-on 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom, de másnapra már nagyon kiszárad a tésztája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése