2014. augusztus 7.

Füge befőtt

Rengeteg a füge, sok rajta az éretlen gyümölcs, olyanok is amelyekről tudni lehet, hogy nem fognak beérni. Ezeket az éretlen fügéket is lehet hasznosítani.



Hozzávalók:

éretlen füge
cukor
víz
1 tasak Haas befőttartósító






Elkészítés: a fügéket lemosom, majd a szárukat levágom. Méretüktől függően a kisebbeket villával megszúrkálom, a nagyobb szemeket félbe vágom. Lábasba teszem és annyi cukrot teszek rá, amennyi az éretlen füge mennyisége. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. (ez kb. annyi, mint a cukor 2x-ese) Felforralom, majd forrás után takarék lángon, fedő alatt kb. 1-1,5 órát főzöm, ezalatt a fügék megpuhulnak. Utána üvegekbe teszem, a lébe beleteszem a tartósítót és újra felforralom. Még forrón a fügékre töltöm, majd az üvegeket lezárom.
Remek módja az éretlen fügék hasznosításának és egy finom, különleges befőttet lehet belőle készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése