2013. október 7.

Sütőtök lekvár

Idén korán kezdődött a sütőtök szezonja és nagyon jó áron lehet hozzájutni. Így idén újabb kísérletezésbe fogok a tökkel kapcsolatban. Egy érdekes dolog, ezúttal lekvár született belőle.

Hozzávalók:

60 dkg sütőtök, megtisztítva, felkockázva
5-6 nagyobb szem alma meghámozva, kicsumázva, lereszelve
2 dl almalé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 csomag Oetker befőző-cukor extra 2:1



Elkészítés: A sütőtököt meghámoztam, kiszedtem a belsejét és apró kockákra vágtam. Az almát meghámoztam, kicsumáztam és lereszeltem. Az egészet egy lábasba tettem, majd felöntöttem az almalével. Lassú tűzön melegítettem, közben az alma és a tök is egy kis levet eresztett. Rászórtam a fűszereket és a befőzőcukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felforraltam. Botmixerrel összeturmixoltam, majd még 10 percig rotyogtattam. Miután langyosra hűlt, üvegekbe tettem, és 10 percre fejtetőre állítottam. 
Nagyon finom, akár vajas kenyérre kenve, akár hús mellé mártásként is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése