2013. szeptember 13.

Sajtos - baconos csiga

Könnyen elkészíthető, akár sörkorcsolyának, akár gyerekeknek reggelire vagy uzsonnára tökéletes.

Hozzávalók a tésztához:

30-35 dkg liszt
1 teáskanál só
3 evőkanál oliva olaj
1 dl langyos víz
1 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
1,5 dkg friss élesztő

A töltelékhez:

25 dkg kockázott bacon
10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

1 tojás felverve megkenni
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés: az élesztőt a szokott módon felfuttatom a cukorral és a tejjel. Hozzáadom a tészta többi alapanyagát is és alaposan összegyúrom. Langyos helyen a duplájára kelesztem. Ezután téglalap alakúra kinyújtom, rászórom a bacon és a reszelt sajtot, majd a téglalap hosszabbik oldala mentén amennyire lehetséges, szorosan feltekerem. Késsel kb. ujjnyi vastagra felszeletelem és az oldalára fordítva, sütőpapírral kibélelt tepsire teszem. a tetejüket megkenem felvert tojással, még egy ki reszelt sajtot szórók a tetejére és előmelegített sütőben 180 C-on 30-35 perc alatt készre sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése