2013. december 16.

Mézeskalács 2. változat

Végre sikerült egy olyan receptete találnom, ami tényleg jó, és a mézaskalács valóban puha és finom.

Hozzávalók:

20 dkg vaj
25 dkg cukor
50 dkg virágméz
1 kg liszt
4 csomag sütőpor
1 evőkanál szódabikarbóna
2 csomag mézes sütemény keverék
2 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja (elhagyható)
4 tojás

Cukormáz: 1 evőkanál langyos vízhez hozzáadok 3 evőkanál porcukrot.


Elkészítés: a vajat felolvasztom, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Annyi lisztet adok, hozzá, hogy a ne legyen ragacsos, szépen leváljon a keverőedény faláról. Hűtőbe teszem 4-5 órára pihentetni, addigra kellően összeérik. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtom, kiszaggatom belőle a kívánt formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesezm és előmelegített forró (kb. 200 C) sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm.
Miután kihűlt, cukormázzal és dekorcukrokkal díszíthetem.
Fémdobozban tárolva sokáig eláll, persze ez a veszély nem fenyeget, mivel a családom addig jár a dobozba csipegetni, míg van benne mézeskalács :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése