2013. május 9.

Medvehagymás pogácsa

Orfű-n voltunk Medvehagyma fesztiválon, onnan jött az ötlet, hogy én is kipróbálom a medvehagymás pogácsát. Remete réten szedtünk pár csokorra valót belőle, majd indulhatott a sütés.

Hozzávalók:

25 dkg kenyérliszt (fehér)
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 evőkanál oliva olaj
1/2 teáskanál só
1 nagy csokor (kb. 20-25 levél) medvehagyma

A kenéshez: 1 tojás felverve

A tetejére: kb. 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés: az élesztőt a szokott módon felfuttatom, közben a medvehagymát megmosom, lecsepegtetem és felaprítom. Összegyúrom a tésztát, beletéve a hagymát is, majd meleg helyen a duplájára kelesztem. Kb. 1 cm vastagra kinyújtom, kiszaggatom belőle a pogácsákat, sütőpapírral kibélelt tepsire teszem. a tetejüket megkenem felvert tojással és reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben, 200 C-on kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése