2012. november 28.

Virslis kifli

Egy finom, nem túl bonyolult virslis kiflit hoztam ma, mely akár reggelire, akár vacsorára is készülhet.

Hozzávalók:

60-65 dkg liszt
1 teáskanál só
5 evőkanál oliva-olaj
2 dl víz
1,5 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő

Töltelék: frankfurti virsli

Tetejére: 1 tojás felverve


Elkészítés: az élesztőt a szokott módon felfuttatom a tejbe, majd összegyúrom a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztem, majd kettéosztom és mind a két felét kerek formára nyújtom. Pizzavágóval 8 részre osztom, majd mindegyik részbe beletekerek egy fél virslit.
Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, tetejüket megkenem a felvert tojással.
Még fél órát pihentetem, majd előmelegített sütőben 180 C-on 20-25 perc alatt készre sütöm.
Nagyon finom lesz akkor, ha van otthon reszelt sajt és sütés előtt azzal szórom meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése